Mudanya Esnaf Ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU yeni yıl nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. ABDULAZİZOĞLU mesajında dilek ve temennilerinin yanında geçen yılın gelişmelerine ve 10 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Oda Genel Kuruluna dikkat çekti. 2022 yılı için esnaflara ve Mudanyalılara çağrıda bulundu.

MESO Başkanı ABDULAZİZOĞLU 2022 yılının yeni umutlara vesile olmasını istediği yeni yıl mesajında " İyisi ile kötüsü ile bir yılı daha geride bırakıp umut ve beklentilerle 2022 yılına girdik. 2021 yılında gerek dünya gerekse ülkemizde bazı olumsuzlukların yaşandığı ve etkilerinin devam ettiği bir süreçten geçiyoruz. Bu olumsuzluklardan esnafımız etkilenerek zor bir yılı geride bırakmıştır. Yeni umutlara vesile olan 2022 yılında tüm milletimizin geleceğe umutla bakmasını, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde ilerleyişini sürdürmesini, esnafımızın sorunlarının giderilmesini, sağlıklı ve bol kazançlı, afiyet dolu günleri neşe içinde yaşamasını diliyorum." dedi.

Mudanya Esnaf Ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU yeni yıl nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. ABDULAZİZOĞLU mesajında dilek ve temennilerinin yanında geçen yılın gelişmelerine ve 10 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Oda Genel Kuruluna dikkat çekti. 2022 yılı için esnaflara ve Mudanyalılara çağrıda bulundu.

 

ZORLU GÜNLERE RAĞMEN HİZMETLERİMİZDE GELİŞMELER YAŞADIK

 

Esnaf Başkanı ABDULAZİZOĞLU 2021 yılında zorlu günler yaşadıklarını ancak oda olarak hizmetlerde geri adım atmak yerine ilerleme kaydettiklerini vurguladı.

 

Başkan ABDULAZİZOĞLU açıklamasında "2021 yılında yaşadığımız acı kayıplar ve zorlu süreçlere rağmen birlik ve beraberlik içinde Esnaf ve Sanatkarlar Odamızda hayata geçirilen hizmetler esnafımızın ortak kazancı olmuştur.

 

Hayata geçirilen mobil uyumlu www.mudanyaesnaf.org  internet sitesi, yoğun olarak kısa mesaj ve whatsapp bilgilendirmelerimiz, Esnaf Sicil işlemleri için Odamız bünyesinde görüntülü dijital ofisimizin hizmete alınmasıyla esnafımızın ticarethanesini kapatarak Bursa'ya gitmelerine gerek kalmaması, öğlen molasını kaldırarak mesai saatlerimizin uzatılması zor zamanlarda esnafımıza kazanç olmuştur, moral olmuştur. Bu vesile ile canla başla çalışan Oda Yönetim Kurulumuza ve personelimize, çalışmalarımızda bizlere destek veren esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

ESNAFIMIZ İÇİN HEDEFLERİMİZ VAR

 

Esnaf Başkanı ABDULAZİZOĞLU gerçekleştirmek istedikleri hedefleri hatırlattığı açıklamasında ;

 

"Mudanya'lının ve Mudanya Esnafının büyük ihtiyacı olan geniş, ferah, işlevsel Küçük Sanayi Sitesinin uygun bir yerde inşa edilerek Mudanya’mıza kazandırılması noktasında tüm paydaş yerel yönetimler, kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içinde hareket ederek gerçekleştirmek için çabalarımız devam ediyor.

 

İlçemizin ve esnafımızın bu ihtiyacını sadece MESO olarak değil tüm yerel paydaşlarla birlikte gerçekleştirmek, kullanışlı, sorunsuz, modern Küçük Sanayi Sitesini mevcut iki Küçük Sanayi Sitemizi de hedeflediğimiz yeni tesise taşıyarak şehrin çok daha uygun bir noktasında inşa etmek için arayışlarımız, çabalarımız sürmektedir.

 

ESNAF ODASI KENDİ MÜLKÜNDE HİZMET VERMELİDİR

 

Esnaf Başkanı Mudanya Esnafının daha iyi hizmet alması noktasında elzem olan kendi mülkünde hizmet vermesi için canla başla çalıştıklarını ve Mudanya Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'na esnafın malı olan bir mülkü kazandırmayı hedeflediğini açıkladı.

 

GENEL KURULUMUZLA GÜCÜMÜZÜ TAZELEYEREK HİZMETE DEVAM ETMEK ARZUSUNDAYIZ.

 

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimli Genel Kurulu'nun 10 Ocak 2022 günü saat 13.30'da Montania Hotel salonunda gerçekleştirileceğini duyuran Başkan ABDULAZİZOĞLU Yönetim kurulu ile birlikte aday olduğunu esnafa hizmete devam etme arzusunda olduklarını vurgulayarak "Bugüne kadar odamıza hizmet eden ve ebediyete intikal etmiş olan tüm başkanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, hizmeti geçmiş olanlara şükranlarımı sunuyorum. 10 Ocak 2022 günü gerçekleşecek genel kurulumuza tüm esnaflarımızın katılımını istirham ediyor, kendilerine hayırlı bol kazançlar diliyorum" dedi.

 

ESNAFIMIZ ASLA REHAVETE KAPILMAMALI

 

Dünya genelindeki ekonomik çalkantılara ve koronavirüs pandemisinde Omicron varyantına dikkat çeken Esnaf Başkanı ABDULAZİZOĞLU "Tüm esnaflarımıza ve halkımıza tam kapanmanın yaşandığı günleri hatırlatmak istiyorum. Şu anda ülkemiz dünya üzerinde büyük fedakarlıklara katlanabilen, milyarlarca lira para harcayarak tüm vatandaşlarına ücretsiz aşı sağlayabilen sayılı devletler arasında dır.

 

Bizlere düşen esnafıyla, vatandaşıyla aşılarımızı olmak, hatırlatma dozlarımızı ihmal etmemek ve aşı oldum diye rehavete kapılmamaktır. Tüm işyeri çalışanları maske başta olmak üzere 14 kuraldan oluşan hijyen kurallarına uymaya harfiyen devam etmelidir. 2022 yılına umutlarla girdik, kazançlarımızın, sosyal hayatlarımızın yeniden kapanma kabusu ile sekteye uğramaması tamamen bizlerin dikkat, çaba ve sorumluluk bilincine bağlıdır." dedi.

 

YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKIN

 

Esnaf ve sanatkarların sadece devletin değil, vatandaşın da desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen MESO Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU "Vatandaşlarımızı yerel esnafımız konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü bizim esnafımız yeri geldiğince vatandaşın çocuğunu emanet ettiği, anahtarını verdiği, gece gündüz her hangi bir ihtiyacı olduğunda sıcacık evinden kaldırıp ihtiyacını gördüğü esnaftır. Dolayısıyla düğününde cenazesinde, iyi günde kötü günde sürekli halkımızın yanında olan kesim yerel esnafımızdır.

 

Koronavirüs salgınında en çok etkilenen kesim hiç şüphesiz küçük sermayesi ve kapasitesi ile esnaf ve sanatkarımız oldu. Berber ve kuaför işletmelerinden servis işletmecilerine, eğlence yerlerinden kantin işletmeleri ve lokantalara kadar pek çok işletme geçici süreliğine kapatıldı, kahvehane ve kıraathaneler, nargile salonları 9 ayı aşkın zaman kapalı kaldı. 65 yaş üstü esnafımız iş yerini çok uzun süre açamadı. İnsanların evden çıkamamaları, en temel ihtiyaçların bile ertelenmesi esnaf ve sanatkarımızı derinden etkiledi.

 

Normalleşme sürecinde ise dünya çapındaki ekonomik dalgalanma ülkemizi de etkileyerek esnafımıza adeta darbe vurdu.

İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde gelin Mudanya esnafımızın yanında olun. Gelin alışverişinizi yerel esnafımızdan yapın. Çünkü yerel esnaftan alışveriş ekonomiye can vermek demektir. Yerel esnaftan alışveriş demek paranın ülke ekonomisinde kalması, Türk Lirası'nın değer kazanması, ilçemizin kalkınması demektir. Gün birlik günü, gün esnafa sahip çıkma günüdür." dedi.